Infra kamera

Egy hagyományos kamera rossz fényviszonyok mellett nem túl hatékony, sötétben pedig teljesen használhatatlan felvételeket készít. Tehát, ha éjjel is szeretnénk felügyelni a lakásunkban, magánterületünkön történő eseményeket, akkor az infra kamera képességeire biztosan szükségünk lesz.

Az infra kamera speciális LED égők segítségével „világítják‟ meg az infrafényt, aminek révén homályban és vaksötétségben is igen magas minőségű képet tud készíteni. Tudni kell, hogy egy alsókategóriás berendezés nappal is infra megvilágítással működik, ami ilyenkor némileg rosszabb felbontást eredményez.

Ráadásul a LED égők az objektívvel együtt kerülnek beépítésre, így ha bármelyik meghibásodik, akkor nem lehet külön cserélni vagy javítani. Ez hosszútávon nagyobb költséget jelenthet, mint egy középkategóriás infra kamera megvásárlása, ami már érzékelővel is rendelkezik, így ha egyszer a lehetőség adott, akkor érdemes a nagyobb beruházást választani. Ugyanis egy színvonalasabb készülék már beállítható, hogy milyen fényviszonyok mellett kapcsoljon át éjjellátó üzemmódba, így a nap huszonnégy órájába kifogástalan minőséget képes biztosítani.

Továbbá, már a középkategóriába tartozó infra kamera esetében is külön egységet képeznek az égők és az objektív, így a javíthatóság és a csere szempontjából is előnyösebb ez a változat. Valamint ezen verziók több beállítást is lehetővé tesznek, így biztonság terén is jobban képesek teljesíteni. Tehát, ha éjjel-nappali felügyeletet szeretnénk megoldani gazdaságosan , akkor egy sem túl alacsony, sem túl magas árfekvésű infra kamera lehet, a minden téren optimális választás.

Print Friendly, PDF & Email