A fenyőmag mézzel kiválóan tartosítható
Egy mag, amit még néhány nagyobb egészséggel kapcsolatos oldal is a legegészségesebbek közé sorol. Szervezetünkre gyakorolt számos pozitív hatása mellett, a fenyőmag szuperélelmiszernek számít. Azt mondják, hogy naponta egy maréknyi belőle egészségesen tartja a szívet és a koleszterinszintet is egyensúlyozza. Mindemellett a fenyőmag még fogyasztó hatással is bír, ugyanis az anyagcsere folyamatokba besegít, plusz késlelteti a bőr öregedését és hidratál.
Étkezések alkalmával is felhasználható, lehet ropogós feltét édességekre, hozzáadható teljes kiőrlésű lisztekhez, kenyérhez, megszórható vele a saláta, ehető hússal, hallal, zöldségekkel egyaránt. Telve van vitaminokkal és bőven található benne antioxidáns is.
Tehát, bárhogy is nézzük, a fenyőmag egy varázslatos mag. Ha tartósítani akarjuk, akkor figyeljünk oda, hogy ne avasodjon meg! Körülbelül 1 hónapig bírja száraz, hűvös helyen, de mélyhűtőben akár 3 hónapot is kibír. A leginkább megfelelő konzerváló szer számára a méz, ráadásul együtt még finomabb is.