Házi teszta, ahogyan nagymama csinálta

Házi teszta, ahogyan nagymama csinálta

Hol vannak már azok az idők, amikor a drága nagymama saját kézzel készítette a finom tésztákat, és minden ünnepen kézzel gyúrt csigatésztát főztünk a húslevesbe? Sajnos, ők már nincsenek közöttünk, de a házi teszta íze megmaradt az emlékeinkben.

Bár ebben a rohanó világban egyre kevesebb szabadidőnk van, azért néha rászánhatunk néhány órát, és mi magunk is készíthetünk a családnak ilyen finomságot, még ha az nem lesz annyira jó, mint a nagymamáé volt. Nem bonyolult a házi teszta receptje, de ha mégis segítség kellene, a receptek.at weboldalon megtaláljuk.

A legfontosabb azt tisztázni, hogy milyen lisztet használjunk, például nagyon jó a félfogós, keverve pizzaliszttel. Utóbbi minimum felét adja az összmennyiségnek, kevesebb nem lehet, csak ennél több. Aztán 10 grammonként 1 tojást kell hozzáadni, ha lehetséges, akkor vásároljunk házi tojást, mert attól lesz szép sárga a házi teszta.

Előfordulhat, hogy a begyúrt tészta nem kap elég nedvességet, a választott liszt és a tojás mérete miatt. De ellenkezőleg is történhet, amikor plusz lisztet kíván a tésztánk. A liszten kívül már csak 1 csipet sóra és esetleg kevés vízre lesz szükség abban az esetben, ha túl száraznak ítélnénk meg a tésztát.

Ezután következik a házi teszta összeállítása, majd a tésztagyúrás. 10-12 perc biztosan kell a kézzel gyúrt tészta elkészítéséhez, mire egy teljesen homogén gombócot kapunk. Érdemes ezt követően pihentetni a tésztát hűtőszekrényben, hogy könnyebb legyen kinyújtani. A házi teszta nyújtása manuálisan sodrófával zajlik, majd tetszés szerint vághatjuk fel.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás