Ínycsiklandó finomság a gabonakolbász
A különféle húsos ételeknek egyre több alternatívájuk van. Gondolta volna, hogy létezik például húsmentes kolbász is? Bár sokunknak ismeretlenül csenghet a gabonakolbász fogalma, érdemes megismerkedni ezzel a finomsággal.
Fantasztikus az íze, illetve számtalan pozitív élettani hatással is bír. Bár nagyon sokan úgy gondolják, hogy a húsmentes és a vegán étkezés gyakorlatilag egyet jelent a kulináris élményekről való lemondással, ennek ellenkezőjére ékes bizonyíték a gabonakolbász.
Teljes egészében természetes összetevőkből áll ez a finomság, és otthon is el lehet készíteni. A világhálón jobbnál jobb receptek fedezhetőek fel, amelyeket betartván, rendkívül ízletes, egészséges gabonakolbász állítható elő még a kevésbé gyakorlott személyek által is.
A búzahús, más néven szejtán
Egyre többen vannak manapság, akik elhatározták, hogy teljes életmódváltást visznek véghez, és minél hosszabb ideig megtartják az egészségüket. Körükben roppant népszerű a búzahús, mivel nekik szükséges pótolniuk a húsban lévő fehérjéket.
A terméket sokan hasonlítják a húshoz állagában, bár csekély a hasonlóság. A felhasználási lehetőségekben azonban van valamennyi egyezés a hús és a búzahús között. Az alapanyagból ínycsiklandozó ételeket lehet elkészíteni, hiszen ízlés szerint rántható, szeletelhető, egészben megsüthető, de raguként vagy pörköltként is felhasználható.
Képzelje el, hogy pörköltet főz hagyományosan, ugyanazokat a köreteket készítheti el hozzá, mintha húsból főzne, de az eredmény kifejezetten egészséges, húsmentes vacsora lesz! Ehhez csak búzahús szükséges.