Itt az ideje megkóstolni a calvadost!

Itt az ideje megkóstolni a calvadost!

Konyakot nyilván a legtöbben már kóstoltak valamilyen formában. Ha az adott ital brandy volt, az sem gond, végül is az elkészítését és az alapanyagot tekintve az is konyaknak számít, hiszen borpárlat, akárcsak a franciák által oly nagyra becsült változat. A calvados szinte ugyanolyan eljárással készül, mint a brandy vagy a konyak.

A különbséget viszont az alapanyag jelenti, ami nem más, mint az alma. Pontosabban almák, ráadásul nem is akármilyenek. Ezeknél talán csak Éva kóstolhatott ízletesebb gyümölcsöt, amikor leszakasztotta azt a bizonyos tiltott gyümölcsöt. Bár ne tette volna!

A calvados abból a több mint 200 almafajtából készül, ami a normandiai vidéken terem. Természetesen egyetlen ital, nem tartalmaz ilyen sokféle gyümölcsöt. Általában 6-7-nél több almafajtát nem tartalmaz a calvados. Ezeknek a savassága és a cukortartalma határozza meg a végtermék esszenciáját.

A főzőmesterek féltve őrzik a saját receptjeiket, hiszen mindannyian esküsznek rá, hogy az övék az igazi, hamisítatlan calvados. Nekünk pedig nincs más dolgunk, mint megkóstolni mindet és eldönteni, hogy melyik felel meg leginkább az ízlésünknek. Mostanra talán mindenkinek feltűnhetett az elnevezés. Az ital neve spanyolosan cseng, mégis francia ital. Miért lehet ez? Annak idején a spanyol király armadájának egyik hajója hajótörést szenvedett Normandia partjainál. Ennek emlékére nevezték el azt a területet El Calvador-nak, aminek a neve idővel „le Calvados-ra“ változott. Innen származik ennek a különlegességnek az elnevezése.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás