Mire jó a fekete só?

Mire jó a fekete só?

A fűszerezés hozzásegít bennünket ahhoz, hogy könnyebben és ízletesebben étkezhessünk, a só pedig fokozza az étvágyat és javítja az anyagcsere folyamatokat. A hagyományos fajtának az indiai változata a fekete só, amit már nagyon régóta használnak a népi gyógyászatban is. Jótékony hatása van a gyulladásokra, a gyengült libidóra, emésztési zavarokra, gyomorégésre, illetve mentális egészségügyi problémákra.

Bár célszerű egy szakorvos véleményét kikérned, mielőtt bármiféle kúrába kezdenél. Egyéb jó hatásai is vannak, például a fekete só elősegíti a sejtek regenerálódását, erősíti a csontrendszert, lazítja az izomrendszert. Tojás pótlására használják a vegán életmódot folytatók. Ezt az élelmiszert hidrogén-szulfiddal, vassal, jóddal, káliummal és kénnel dúsítják.

A gabonakolbász pozitív hatásai

A tudatos, egészséges táplálkozás híveinek sem kell lemondaniuk a finomságokról, hiszen léteznek teljes egészében természetes összetevőkből álló csemegék is. Egyik ilyen a gabonakolbász, aminek a neve is jól sejteti, hogy húsfélék vagy más, állati eredetű hozzávalók nélkül előállított készítmény.

Nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, ízfokozót, mesterséges aromát. Étrendtől függetlenül, bárki élvezheti ezen ínyencség ízeit, mert létezik vegán és vegetáriánus változata is ennek az élelmiszernek. A gabonakolbász pozitív élettani hatással és fantasztikus ízzel rendelkezik. Érdemes megismerkedni ezzel a viszonylag újkeletű finomsággal, ami különleges kulináris élményt nyújt egészséges formában. Kóstold meg, mert biztosan ízleni fog!

Növényi tej nem csupán laktózérzékenyeknek

Sajnos egyre több ember nem fogyaszthat állati eredetű tejet. Statisztikák szerint, a két leggyakoribb ok az allergia és a teljes életvitel reformja. Ideális választás a növényi tej a laktóz- és fehérjeérzékenyeknek. Okos, egészségtudatos és sok esetben elengedhetetlen döntés felváltani ezzel az itallal a tehén-, juh- vagy kecsketejet. Számos pozitív előnnyel jár a növényi változat fogyasztása, kifejezetten ajánlott azoknak, akiknek lassú az emésztésük vagy rendszeresen küzdenek székrekedéssel.

A növényi tej ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik, de sok benne az esszenciális fehérje és az antioxidáns. Széles spektrumon mozognak a termékek a piacon is, de ajánlott olyat választani, amelyik nem tartalmaz adalékanyagokat, sem édesítőszert.

A magtej széleskörű felhasználása

Aki nem akar hagyományos növényi tejet fogyasztani, az választhat magának egy remek alternatívát. Egyik kedvelt típusa a tejhelyettesítő italoknak a magtej, ami valamilyen olajos mag őrleményéből készül, víz és cukor hozzáadásával. A leggyakrabban mogyoró, kesudió és mandula felhasználásával készítik. Lényegesen magasabb az ásványi anyag és D-vitamin tartalma, mint a gabonatejnek, illetve kedvezőbb a benne található zsírok összetétele is.

Ugyanolyan széles a magtej felhasználhatósága, mint a hagyományosé, hiszen fogyasztható közvetlenül, de készíthetünk belőle kakaót, palacsintát, desszerteket, turmixokat. Sütéshez, főzéshez, habaráshoz szintén nagyszerűen használható. Próbáld ki a tej egészséges változatát, mert nem fogod megbánni, ráadásul a szervezetednek is jót teszel!

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás