A sötét rum készítése és jellegzetessége

A sötét rum készítése és jellegzetessége

A sötét rum jellegzetességei
A sötét rum jellegzetességei

Az alkoholos italok gyártása során, ugyanaz a folyamat játszódik le minden esetben. A cukrok erjedés során alkohollá alakulnak, majd lepárlással választják el, az alkohol a víztől és más jelenlevő vegyületektől. A desztillálás történhet rézüstökben vagy lepárló tornyokban.

Tehát a sötét rum ugyanazzal a módszerrel készül, mint a vodka, a tequila vagy más erősebb szeszesital. Hogy mégis más jellegzetességekkel rendelkeznek, az főleg az alapanyagoknak, valamint az érlelés során hozzáadott összetevőknek tulajdonítható.

A sötét rum a nádcukor gyártása során visszamarad anyagból, az úgynevezett melaszból készül. Ez még mindig elegendő cukortartalommal rendelkezik ahhoz, hogy jellegzetes karamellás karakterrel rendelkező alkoholos italt gyártsanak belőle.

A palackozás előtt hosszú ideig érlelik tölgyfahordókba. A tölgyfából kioldódó anyagok biztosítják az ital jellegzetes barna színét, valamint az ízét is egyedibbé varázsolják. A sötét rum nemcsak származási helyén, a Karibi térségben örvend nagy népszerűségnek, hanem szinte az egész világon.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás